Hoe kies je de beste lampjes voor in jouw baby kamer?

Wanneer je de babykamer opnieuw gaat decoreren dan is het ook een goed idee om de verlichting te vervangen.

Want de verlichting van een kamer is een belangrijk onderdeel die kan zorgen voor een juiste sfeer. Van tevoren moet je dus goed bedenken wat voor een uitstraling je wilt gaan creëren in de babykamer, en dan met name de verlichting.

Het is makkelijk om alleen maar praktisch te zijn en bijvoorbeeld de goedkoopste lampen op te hangen, maar probeer alsjeblieft ook de kamer op te fleuren met de juiste verlichting.

Het kan moeilijk zijn om verlichting voor een baby kamer te vinden, misschien zelfs net zo moeilijk als verlichting vinden voor de woonkamer. De verlichting van een babykamer ziet er eigenlijk altijd wel snoezig en lief uit, bekijk bijvoorbeeld eens deze leuke nachtlampjes.

Maar bedenk goed hoe lang je deze verlichting wilt gaan gebruiken.

Bijvoorbeeld: Past deze verlichting nog steeds in de inrichting van de kinderkamer wanneer je baby straks een kleuter is?

Hieronder hebben we een aantal tips voor je bij elkaar gezet:

Waar moet je aan denken bij het samenstellen van de verlichting?

Veiligheid! Dit is altijd het meest belangrijke! Check alle stopcontacten in de kinderkamer. Check dat deze allemaal stevig in de muur zitten zonder dat deze makkelijk kapot gaan.

Een bureaulamp of een grote staande moet stabiel zijn. De snoeren moeten niet gaan snel krullen, je wilt immers niet dat er iemand over valt.

Bedenk ook dat een lamp warmte produceert.

Let dus goed op het maximumvermogen dat is toegestaan in de lampenkap die je gebruikt.

Zorg dat de verlichting rustig en indirect is, zodat het niet in de ogen van je kindje schijnt want het is natuurlijk belangrijk dat je kind zijn of haar nachtrust krijgt.

Lampen die voldoen aan bovengenoemde criteria vind je hier: https://www.cozykidz.nl/nl/verlichting/.

Houdt goed in je achterhoofd wat je kind nodig heeft. Een baby heeft bijvoorbeeld niets aan een lees-lamp. Maar wanneer je kind wat ouder is, heeft het zeker degelijke verlichting nodig. En wanneer je kind naar school gaat heeft de kinderkamer zeker een bureaulamp nodig boven het bureau. De verlichting moet dus aangepast worden aan de wensen van het kind.

Wanneer de kinderkamer een bepaald thema heeft, zorg er dan ervoor dat de lampen daar op aansluiten, maar vergeet niet dat deze ook functioneel en veilig zijn.

Halogeenverlichting bijvoorbeeld, is perfect voor gebruik boven het bureau. Het lijkt het meest op daglicht, daardoor is dit licht het minstvermoeiend om langere tijd te gebruiken.

Overleg dus regelmatig met je kind.

Copyright Klein-Fijn.nl 2019
Shale theme by Siteturner