Hoe kies je de leukste dekbedovertrekken voor je kind?

Iedere ouder weet dat de zoektocht naar een leuk dekbedovertrek heel moeilijk is. Eenpersoons dekbedhoezen zijn makkelijker te vinden, maar vaak zijn meer geschikt voor volwassenen. En kinderen vinden deze al snel saai  Om dus iets leuks te vinden voor je kind moet je vaak echt heel bewust op zoek gaan naar beddengoed speciaal ontworpen voor kinderen.

Gelukkig richten steeds meer bedrijven zich op het ontwerpen van dekbedovertrekken voor kinderen. Op internet zijn er steeds meer te koop en natuurlijk ook in de winkels, maar vaak zijn deze standaard of misschien zelfs wat saai….. Ouders zijn vaak op zoek naar iets bijzonders voor hun zoon of dochter. Ieder kind is uniek en verdient natuurlijk een speciaal dekbedovertrek, en wat is er dan leuker om zijn of haar kamer aan te kleden met een uniek dekbedovertrek!

Veel jongens kiezen voor een dekbedhoes waarop voertuigen afgebeeld zijn. De ontwerpen bestaan hoofdzakelijk uit auto’s, bijvoorbeeld VW beetles, campers, vrachtwagens, politie, brandweer, ambulance of racewagens. En veel jongens vinden de wat “gevaarlijkere” thema’s ook heel interresant,  goede voorbeelden zijn gevaarlijke dinosauriërs, grote raketten, piraten of een mooie print van Star Wars.

Meisjes willen toch graag een ander soort dekbedovertrek, meisjes kiezen vaker voor een ander thema.  Bijvoorbeeld wanneer je dochter een echt meisje-meisje is, dan voelen ze zich een prinses en na het zien van een Disney film  willen ze een kamer als een prinses hebben. Voor deze ‘’meisjes-meisjes’’ zijn er veel geschikte dekbedovertrekken, bijvoorbeeld met prinses Sofia van Frozen . Maar sommige jonge meisjes houden meer van dieren en buiten spelen, zij hebben de keuze uit bijvoorbeeld afbeeldingen met mooie uilen of dieren van de boerderij zoals varkens of kippen. Veel 1-persoons dekbedovertrekken hebben prints met snoep erop, of bloemetjes, hartjes of patchwork motieven. Hello Kitty of Paw Patrol zijn vaak uitgeprint op een kleurrijk kinderdekbedovertrek. Voor elk kind is er wel een perfect dekbedovertrek te vinden.

En als laatste is het belangrijk om de andere veel gebruikte kleuren niet te vergeten, want naast de standaard roze of blauwe dekbedovertrekken zijn er ook veel andere bijzondere kleuren te koop. Wat oudere kinderen tussen de 4 en 8 jaar oud kiezen al veel sneller voor een wat eenvoudigere donkere kleur zoals donkerblauw, grijs of zwart. Een goede keuze voor een jongen is een zwart dekbedovertrek met een dier zoals bijvoorbeeld een olifant erop. Deze dieren-prints zijn soms ook verkrijgbaar in een 2-persoons uitvoering, zodat deze ook  passen op een twijfelaar of een tweepersoonsbed.  Met deze dekbedovertrekken geniet je jarenlang van een uniek maar vooral persoonlijk dekbedovertrek!!

Copyright Klein-Fijn.nl 2019
Shale theme by Siteturner